Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Banca Huet – mobilier urban Piaţa Huet

Autor:
Bogdan Constantin Neagu
Localizare:
România, jud. Ilfov, Sibiu, Huet Square vezi harta
BANCA ROTATIVĂ este o instalație care permite utilizatorilor să își personalizeze spațiul public după bunul plac. Această bancă raspunde criteriului SMART prin versatilitatea sa.
Prin posibilitatea mișcării de rotație se poate realiza un cadru intim, de discuții, prin apropierea a doua bănci. Scaunele, de asemenea, sunt mobile, ele glisând în planul cadrului de lemn, realizându-se astfel configurații multiple de aranjare.
Din punct de vedere psihologic, o bancă ocupată de o persoana produce o stare de reținere psihică cuiva care va dori să se așeze. Această stare apare din cauza lipsei delimitării spațiului personal. Prin glisarea scaunelor se realizează configurații care permit ocuparea băncii în întregime, spațiul dintre scaune fiind suficient pentru delimitarea spațială.
Ansamblul format din trei banci se poate orienta în funcție de poziția soarelui, de ambient și de preferințele utilizatorilor. În timpul zilelor însorite băncile pot urmări umbra lăsată de copaci, adaptându-se astfel condițiilor mediului.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).