Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

K.Module

Autor:
Horaţiu Vasilescu
K.MODULE propune un tip de mobilier de depozitare ce poate fi personalizat de către utilizator în feluri diferite, în funcţie de nevoile acestuia.
Principiul funcţionării:
Modulele sunt formate din 4 profile din lemn masiv frezate la un colţ ce sunt prinse de plafon/grinzi cu şuruburi tip conexpand. La partea superioară a acestor profile se află un decupaj prin care se pot introduce piesele-cuburi. La partea inferioară se află un placaj prins cu şuruburi ce închide profilele şi nu le permită să se deplaseze.
Montaj
Piesa poate fi montată de o singură persoană. Se dau găurile în plafon cu ajutorul unui şablon de carton. Sunt prinse în plafon, pe rând, cele patru profile din lemn. Este prinsă în şuruburi la partea inferioară placa de închidere. Utilizatorul are nevoie să se folosească de o scăriţă sau de un scaun pentru a introduce la partea superioară piesele-cuburi pe care le-a ales din cele disponibile, în ce ordine doreşte. După fiecare piesă introdusă se aşează căte un distanţier pentru a-i permite accesul facil al degetelor dacă doreşete să scoată pisele-cuburi pentru a le schimba.
Materiale
Profilele - şină sunt realizate din lemn masiv. Cuburile pot fi realizate din MDF vopsit, panel furniruit cu furnir natural - de diverse esenţe. Distanţierii sunt propuşi a fi de două feluri, din MDF vopsit şi din placaj combinat cu o foaie din inox.
Utilizare
K.Module poate fi folosit ca piesă tip coloană, cu rol de depozitare, chiar de noptieră. Mai multe piese K.Module aşezate lipit pot crea piese de mobilier ce separă diverse spaţii, dar permite luminii/vederii să treacă. Sistemul oferă posibilităţi diferite de aranjare a cuburilor, ele putând fi rotite înainte de montare pentru a fi accesibile din orice direcţie.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea originală (se va deschide într-o fereastră nouă).