ES / fabrica de publicitate

Autor:
Claudiu Toma
Colaboratori:
ELECTRIC STILL
Beneficiar:
ELECTRIC STILL
Localizare:
România, jud. Timiş, Timisoara, Calea Mosnitei vezi harta
Proiectul propune un spațiu expozițional pentru o firmă de servicii în domeniul publicitar care se ocupă cu debitarea și prelucrarea diverselor materiale. Tema showroom-ului este aceea a unui spațiu "suport" care prin mobilare și elementele sale arhitecturale principale să exemplifice modalitățile de prelucrare ale materialelor care se pot presta: serigrafie, gravură mecanică, gravură laser și tăiere cu jet de apă.
Spațiul este de forma unui dreptunghi alungit, cu accesul plasat aproximativ central și având la unul din capete doua birouri și la celălalt respectiv o scară care face legătura cu birourile de la etaj. Din cauza iluminării naturale pe o singură parte, peretele de delimitare dintre birouri și spațiul central a fost astfel conceput încat să permită o iluminare naturală cât mai bună în spațiul expozițional. De asemenea, aceasta configurație orientează atenția de la acces spre pulturile principale, concentrând atenția spre centrul încăperii. Încă de la început am dorit ca finisajele spațiului principal să rămână vizibile, cu materialele fruste expuse.
Am ales ca prin fiecare element al amenajarii să propunem o operație specifică în material și să folosim atât materiale suport noi - plăci de bond, comatex, plexiglas cât și materialele rămase în depozit în urma debitării – plăci de oțel, obiecte promoționale, etc. De asemenea, am ales să creăm o atmosferă industrială care să exprime cât mai bine natura serviciilor oferite, atmosferă gri pe care să o combinăm cu albastru, culoarea siglei și a salopetelor clasice ale muncitorilor. Fiecare element al amenajării este realizat individual, fiecare piesă pe lângă operația mecanică are și o tratare grafică (printare, plotare) care completează schema.
Tema grafică aleasă se inspiră tot din temele industriale, alegând sa printăm desene tehnice ale aparatelor de prelucrare la scara macro, detalii de desen tehnic și text, având un font de factură tehnică. Iluminatul este facut prin tuburi fluorescente care dau o lumină rece, prinse liniar într-o structură dinamică de profile metalice. Aceasta este asezată sub grinzile de beton aparent pentru a da unitate tavanului. Desenul tuburilor este o replică în oglindă a benzilor albastre și a textului de pe pardoseală, text care directionează mișcarea publicului și marchează locul mobilierului în spațiu.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).