Y Office – Colliers International

Autori:
Stefan Bianco, Lavinia Moraru , Gabriela Barbulescu
Beneficiar:
COLLIERS INTERNATIONAL
Localizare:
România, Bucureşti, Calea Floreasca
Amenajare birouri Colliers International


Proiectant general: Prographic Architecture Studio
Concept si design interior: arh. Ştefan Bianco, arh. Lavinia Moraru, arh. Gabriela Barbulescu
Conceptul the Y Office al Birourilor Colliers proiecteaza in spatiul de birouri o imagine a viitorului, imagine ce a fost creata in contrast cu elemente de materiale brute, reci si invechite. In spatele conceptului a stat si dorinta de a ilustra grafic un traseu parcurs pana la punctul Y, tocmai pentru a scoate in evidenta puterea tehnologiei si de a prezenta o altfel de estetica a viitorului.
In ceea ce priveste modul de lucru, s-a optat ca spatiul sa se constituie intr-un imens open space fara bariere vizuale, ci doar cu puncte de interes.
Fara a delimita fizic spatiul, s-au conceput zone care fuzioneaza cu activitatea desfasurata in birou cum ar fi: peretele interactiv oscilo-glisant- panouri pentru comunicare interna, zona de divertisment si relaxare, scena express yourself, zone de discutii informale. Conceptul street- truth transpus in glass building creeaza o atmosfera de familiar ludic si curaj, mereu pe faza acumuland informatii.
S-au ales elemente din gama curentului pop-art si vintage transpuse intr-un spatiu formal. Curentul pop-art care a evocat mereu o atitudine dincolo de arta in sine este adus la gradul de Y generation, high-tech future. Am dorit tranzitia de la o comunicare exprimata grafic prin ilustratii, compozitii intre arta, news si advertising care au dat curaj unor atitudini negraite, la o comunicare wi-fi fara bariere aflata in continua amploare dorind sa subliniem modul in care tehnologia a schimbat in viata tuturor viteza si modul in care se produce schimbul de informatii.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).