Gerald’s Hotel Wintergarden

Autori:
Sergiu Cătălin Petrea, Cristina Petrea
Colaboratori:
Colaboratori arhitectură: arh. Sebastian Burcoveanu, stud. arh. Sabrina Ene
Designer textile: Dorina Horătău
HVAC, Electrice: ing. Cristina Terzi, ing. Mihai Terzi ( Smart Design Instalaţii SRL)
ing. Kurt Theiss (Bavaria Eco System SRL)
Executant: Nizar Construct SRL
Beneficiar:
GERALD`S HOTEL, RĂDĂUŢI, JUD. SUCEAVA
Localizare:
România, jud. Suceava, Rădăuţi, Piaţa Unirii nr.1 vezi harta
Indicatori:
RH: Parter / Sd: 163,25 m2 / Su: 150 m2
Tema de proiectare a fost realizarea unui spațiu care să contrabalanseze rigoarea restaurantului existent și aspectul extrem de riguros oficial al acestuia. S-a dorit un spațiu dinamic, luminos, ușor de reperat în peisajul orașului, care să poată deveni cu ușurință fie un background sobru pentru un dineu festiv, fie un cadru neutru pentru o piesă de teatru sau un fundal
tensionat pentru un concert.
Datele de proiectare erau relativ frugale: formă cu impact minim asupra sitului, acoperiș plantat și spații vitrate ample.
Răspunsul nostru a constat în conceperea unui spațiu minimalist, care primește o transparență parietală aproape totală și care mizează pe utilizarea recurentă a texturilor de lemn pentru a personaliza spațiul.
Interiorul este personalizat de jocul lumină/obscur/umbră creat de luminatoarele din acoperiș și corpurile de iluminat disimulate în tavanul din grinzi de lemn. Ecranele textile, imprimate manual, devin limitelele interne ale spațiului, generând subspații personalizate în funcție de nevoia de intimitate/socializare a fiecărui vizitator. Accentul de dinamism îl asigură
mobilierul viu colorat care este reorganizat periodic în diferite configurații.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).