Amenajare interioară salon înfrumuseţare

Autori:
Maria-Alexandra Chiorean, Raluca Soaita, Gladia-Mihaela Tibrea
Colaboratori:
Gianni Zuccolo - consultanta pentru pardoseala si executie
Emanuel Hogea - consultanta pentru elemente traforate din lemn, casetele de tavan si executie
Silviu Dan - consultanta pentru mobilier si executie
Localizare:
România, jud. Sibiu, Sibiu, Calea Dumbravii, nr. 37A
Indicatori:
RH: S+P / Sd: 305 m2 / Su: 244 m2 / POT: 72.54% / CUT: 1.49
Conceptul proiectului a luat naștere dintr-o dilemă cu care mulți arhitecți se confruntă astăzi: adaptarea stilului “clasic” - mult îndrăgit de beneficiar – unor nevoi, tendințe, materiale și utilizari actuale. Tema de proiectare lansată a fost: amenajarea unui salon de înfrumusețare, într-un spațiu existent fără o valoare arhitecturală importantă, folosind un stil numit de către acesta “clasic”. Pentru început, am conceput un element modular, de tip trafor (ornament arhitectural perforat – în cazul nostru din lemn cu un finisaj natur) pe care l-am folosit ca și element cheie al conceptului de amenajare. Acest modul a fost introdus în proiectarea pardoselii, tavanelor si pieselor de mobilier. În desenul elementului traforat am fost inspirați de un element de decor al unei piese de mobilier baroce, conținând frunza de acant și forme orientalo-vegetale. Am urmărit prin aceste forme orientalo-vegetale, prin aceste curburi feminine, apropierea lui de funcțiunea viitoare a spațiului – salon dedicat înfrumusețării și întreținerii corporale ale femeilor. Acest element a fost utilizat ulterior la realizarea pardoselii astfel : s-a turnat o șapă în care s-au încatsrat martori (elemente din lemn care aveau aceeași dimensiune ca și modulul nostru), ulterior au fost înlaturați și montate elementele traforate finale (realizate din lemn stratificat, furniruit la partea superioară și tratat cu un lac pe bază de poliuretan), s-au umplut vidurile elementelor traforate cu rașina transparentă, iar ulterior s-a turnat o rașină transparentă într-un strat de 5mm. Această rașina i-a dat și acea senzație de eleganță, suplitate și plutire pe care o cautam încă din concept. Tavanele s-au realizat prin montarea unor casete luminoase într-o poziție corespondentă cu cea a elementelor traforate din pardoseală, creând o legatură a celor două planuri. Pentru a unifica toate elementele interioare, același detaliu de curbe feminine s-a reluat și in desenarea mobilierului (utilizând desenul atât la nivel de picior de mobilier cât și de element de decor pentru oglinzi sau recepție). În concluzie, designul porpus spațiului subliniază o temă de design clasică realizată intr-o tentă contemporană.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).