Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

DSB +. Sediul Direcţiei Silvice Bacău

Autor:
CARMEN TANASE
Colaboratori:
Rezistenta: Prof. Dr. Ing. Pavel Constantin si inginer Adrian Zecheru
Instalatii: Ing. Radu Cornea
Beneficiar:
Directia Silvica Bacaui
Localizare:
România, jud. Bacău, Hemeiusi, D.N. 15 vezi harta
Indicatori:
RH: S+P+1E / Sd: 2000 m2 / POT: 0.02 / CUT: 0.07
LOCATIE: intr-o zona limitrofa a Parcului Dendologic Hemeiusi, un parc de cercetare , la origine o Gradina Engleza conceptuta de peisagistul german al casei princiare Lucia-Schonburg-Waldenburg la sfarsitul sec. XIX.

TEMA: Directia Silvica Bacau isi dorea un sediu reprezentativ care sa-i exprime activitatea si care sa adaposteasca spatiile de birouri necesare.

CONCEPTUL: Imaginea -simbol care a stat la baza proiectului este o sectiune printr-un trunchi de copac si cercurile de crestere vizibile in acesta sectiune, ca imagine metafora pentru activitatea clientului. Forma cladirii a fost generata de dispunerea acestor cercuri in spatiu, creind in acest fel un peisaj vertical in care spatiile functionale constituie ultimul inel anual.

Inserat intr-o gradina de factura engleza, cladirea apare ca o sculptura abstracta care preia aleile curbe ale parcului si le continua pe acoperisul ei, devenind un loc de promenada si de contemplare de sus a naturii inconjuratoare.
Dualitatea convex- concav este exprimata in fatade. Fatada partii convexe este plina, taita doar de o fanta ingusta de lumina situata la nivelul ochiului si care permite o vizualizare liniara a padurii de pini din spatele cladirii. Acesta fatada se opune nordului geografic ca o coaja puternica care apara continutul fragil al zonei concave.
Fatada concava in schimb imbratiseaza sudul geografic si se deschide spre natura, spre centrul parcului. Astfel, din spatiile de birouri orientate in intregime spre acesta curte, senzatia este aceea ca te afli in mijlocul naturii, faci parte din ea.
Preocuparea principala a aproiectului a fost exprimarea acestei relatii subtile cu natura si crearea unei continuitati astfel incat inauntru sa insemne afara.
Miezul cladirii- curtea interioara in jurul careia se dezvolta cercurile, este astazi in curs de executie .

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).