Clădire de birouri Mr. FAB

Autori:
Sergiu Dinulescu-Ioana, Nicoleta Dinulescu-Ioana
Colaboratori:
Structura: ing. Viorel Boldor ( S.C. Geometrica Engineering S.R.L.)
ing. Dorin Iovici ( S.C. Geometrica Engineering S.R.L.)
Executant: S.C. Mr.FAB S.R.L.
Beneficiar:
S.C. Mr.FAB S.R.L.
Localizare:
România, jud. Arad, Arad, Voinicilor, f.n. vezi harta
Indicatori:
RH: P+1 / Sd: 424 m2
Proiectul de față a pornit de la solicitarea beneficiarului nostru, de a concretiza o clădire de birouri cu o imagine reprezentativă, sediu al societății de construcții Mr. FAB, ceea ce pentru noi ca arhitecți a constituit o adevarată provocare.
Terenul in cauză are o suprafaţă de 3.594 mp şi este situat în intravilanul municipiului Arad, zona industrială Micălaca. Amplasamentul este unul privilegiat fiind situat chiar în sensul giratoriu. Principala dilemă pe care am avut-o a fost următoarea: Cum sa realizăm o volumetrie care să dezvăluie privitorului, în funcție de direcție și traseu, toate cele patru fațade ale clădirii astfel încât creația noastră arhitecurală să devină un reper urban al locului? Noi sperăm că am reușit.
Tema de proiectare a impus construirea unui corp de clădire cu un regim de înălţime Parter si Etaj, cu funcţiunea clădire de birouri. Volumetria propusă imbină două volume de sine stătătoare, tratate estetic diferit, glisate de-a lungul unui plan vertical central. Din acest proces rezultă spații dinamic poziționate atât la interior, prin dispunerea în jurul holului de intrare dezvoltat pe două nivele, cât și la exterior prin translatarea volumului etajului peste accesul principal, element de accent al unei suprafețe vitrate generoase. La nivelul etajului s-a realizat un gol în planșeu, cu dimensiunile de 1,85 x 8,50m ce permite comunicarea vizuală și spațială între cele două niveluri și conferă amplitudine holului principal de la nivelul parterului.
Configurarea partiului s-a realizat astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor beneficiarului şi să rezolve optim funcţional spaţiile necesare activităţii administrative și manageriale ale societății comerciale în cauză.
Construcţia este configurată pe structură metalică, cu stâlpi şi grinzi, închideri din panouri din tablă cutată termoizolată, lambriuri metalice orizontale și fațadă cortină, cu acoperiş în două ape şi învelitoare din tablă cutată termoizolată. Compartimentările interioare sunt executate din pereţi uşori din panouri de gips-carton.
Realizarea unei investiţii de această factură, cu elemente de dotare moderne, plastică arhitecturală şi grad de finisare ce conferă reprezentativitate, contribuie la ridicarea standardului firmei şi la implementarea strategiilor de dezvoltare ale acesteia pe termen mediu şi lung. Prezenţa unui asemenea obiectiv, alături de cele similare realizate deja, într-un areal cu specific preponderent economic şi industrial, conferă un plus de interes zonei şi poate constitui cu succes un pas important pentru dezvoltarea acestui tip de funcţiune în zonă, în măsura în care completează şi susţine funcţiunile ariei de amplasare şi a celor învecinate.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).