Cantina Fabricii Robert Bosch

Autori:
Șerban Țigănaș, Alexandrina Kiss
Colaboratori:
Instalații: S.C. INSTAL DATA PROIECT S.R.L.

Localizare:
România, jud. Cluj, Jucu Herghelie, Parc Industrial Tetarom III vezi harta
Dileme și provocări
Cum să realizezi un spațiu în care toți angajații fabricii să simtă că aparțin aceleiași comunități și că nu există diefrențe sau ierarhii în momentele de pauză? Cum să semnifici și să diferențiezi în mediul industrial un spațiu destinat mesei și evenimentelor? Cum să integrezi ansamblului o construcție contrastantă atât funcțional cât și conceptual? Provocarea majoră a fost de a realiza o ambianță interioară și exterioară, în proximitatea construcției, cantinei de aceeași calitate cu ceea ce oferă grupul Bosch în investițiile sale din Germania și de oriunde în lume. O bucată din Germania în apropierea Clujului. Soluția oferită de proiect a fost a unei construcții transparente cu console parasolare ample, riguros modulate și bazată pe o structură metalică aparentă și exterioară explicit exprimată. Culorile sobre reiau finisajele folosite la clădirile principale ale ansamblului industrial, dar în alte proporții, predominând, în cazul cantinei, transparența. Nota orizontală și accesibilitatea la cota solului amenajat dau o impresie de deschidere amplificată. Spațiul interior este polivalent, amplificat de deschiderile ample. Accentele de culoare reiau procedeele de ambientare din halele fabricii și din spațiile adiacente, cu culori puternice, esențializate. Până și echipamentele liniei de autoservire trimt către performanțele industriale ale grupului, care printre altele este foarte cunoscut și prin echipamentele casnice sau industriale și sculele performante pe care le produce. Combinația dintre pardoseala caldă, mobilierul contemporan, tavanele și accesoriile pentru iluminat și temperarea aerului, cu aspect industrial, realizează un echilibru specific al ambianței. Lecția modernă, rafinată, nu are niciun motiv să fie abandonată.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).