Clinica medicală Ovidius

Autori:
Stefan Alberto Bianco, Monica Trasca, Catalina Nechifor, Bogdana Checherita
Colaboratori:
Structura: SC IDEEA PROIECT SRL
Instalatii: SC Graphic-Instal SRL
Executant: SC SMARTEST PROIECT SRL
Localizare:
România, jud. Constanţa, Ovidu, DN2A vezi harta
Indicatori:
RH: S+p+3E / Sd: 3230 m2 / Su: 2750 m2 / POT: 38.5% / CUT: 1.02
Functiunea in cadrul construcției se distinge in doua zone principale, evidentiate spatial astfel : volumul dominant in care este localizata clinica medicala (S+P+3E) si anexa de balneo-terapie cu zonele de tratament specifice (S+P). Conexiunea intre cele doua este asigurata prin intermediul spatiilor publice de circulație, direcționate pe fiecare nivel comun de recepții de etaj.
Tema designului este contrastul. La exterior, caracterul masiv si opac al corpului principal este echilibrat de transparenta volumului secundar, iar dominanta verticala este accentuata de ritmicitatea ferestrelor elansate. Interioarele albe, minimaliste sunt scoase in evidenta cu ajutorul unor elemente puternic contrastante, realizate din placi lemnoase cu rășini de culoare inchisa. Acestea marchează zonele de interes si au rol de suport pentru semnalistica clădirii, realizata in principal din ideograme luminoase decupate in placaj.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).