Locuinţă urbană în Cluj

Autor:
Vlad Sebastian Rusu
Colaboratori:
Structura: ing. Ovidiu Rusu
Instalații: ing. Mihai Rotaru
Amenajări peisagere: Sc. Semiramis Garden Srl.
Beneficiar:
Doina și Radu Piciu
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca, Ceahlau nr. 25a vezi harta
Indicatori:
RH: S+P+1E / Sd: 279 m2 / Su: 246 m2 / POT: 23,4% / CUT: 0,55
Locuința se află în vecinătatea Grădinii Botanice, pe un lot mic de colț, situat la intersecția mai multor străzi ale unei parcelări interbelice. Proiectată pentru o familie de trei persoane, casa se dezvoltă compact pentru a permite o folosire cât mai generoasă a terenului și totodată ascunde în întregime nivelul subsolului, decupat doar în dreptul accesului auto. Placat cu piatră, volumul locuinței alternează zone generoase de plinuri cu goluri ce urmăresc funcțiunile interioare, stabilind împreună un
limbaj minimalist și reținut, accentuat de traforurile verticale din lemn, ce însoțesc sau maschează vitrajele existente. Amenajările exterioare urmează declivitatea ușoară a terenului, determinând zone cu caractere variate, redând vegetației terenul rămas neconstruit. La interior scara și holul dispus pe două nivele, devin elementele centrale ce ierarhizează spațiul interior al locuinței.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea originală (se va deschide într-o fereastră nouă).