Casa Adam

Autor:
Florin-Nicolae Adamescu
Colaboratori:
rezistenta: Florin Gheorghiu - RALFPROIECT
electrice: Mircea Moisa - ELIMO PLUS
sanitare: Constantin Martinov - POLI-I
termice: Laszlo Baro - CLINA.RO
peisagistica: BABYLON GARDEN - Sorin Ciorapciu

coordonator santier: Catalin Bicu
executie structura: MIV GROUP - Valentin Mocan
finisaje: SMART SKILLS CONSTRUCT - Daniel Mitoseriu
tamplarie aluminiu: SCHUCO, PRIMA GLASS – Vasile Ghiran
lucrari inox/aluminiu: DGL INDUSTRIAL - Gheorghe Sterpu
mobilier: HP DESIGN - Daniel Serban
corpuri iluminat: ARELUX.RO
Beneficiar:
Cezar Adam
Localizare:
România, jud. Bacău, com. Margineni, sat Valea Budului vezi harta
Indicatori:
RH: P+1 / Sd: 529,60 m2 / Su: 380,85 m2
Provocarea de a insera o arhitectura contemporana intr-un spatiu rural (aproape) traditional, inconjurat de dealuri line.
Vesnica dilema a negocierii optime intre spiritul locului si cel al timpului.
In cele din urma, decizia de a le aborda pe ambele minimalist: dintre cerintele locului au fost luate in seama doar cele enuntate de elementele naturale, ignorand sugestiile de stil ale constructiilor din jur (fie ele case vechi si cuminte proportionate, fie vile noi cu sarpante falnice); iar cerintele timpului au fost pastrate in cadrul functionalismului si onestitatii constructive, evitand incadrarea preconceputa in forme “la moda”.
O curba importanta a terenului – desenata de liniile topografice in usoara coborare, ca intr-un amfiteatru natural, spre raul de la marginea din spate a proprietatii si lunca impadurita a acestuia – a fost preluata ca fiind traseul ideal de insiruire a incaperilor principale, cu avantajul orientarii egale a acestora catre zona cea mai interesanta de peisaj apropiat.
O a doua curba, spate in spate cu prima, a fost creata pentru a asigura un spatiu de primire larg si linistitor, la capatul unei alei de acces lungi si usor claustrofobice, un “defileu” printre alte doua proprietati.
Aceste doua curbe delimiteaza si organizeaza intregul spatiu interior, dar, in acelasi timp, modeleaza volumul exterior in armonie cu formele sinuoase ale dealurilor din jur.

N.B: Constructia se afla intr-un stadiu avansat de executie, finaliza-
rea fiind planificata pentru sfarsitul lunii august 2014.
Fotografiile de la exterior sunt din februarie a.c, in prezent casa fiind
imbracata in schele, pentru aplicarea ultimelor finisaje.
In cazul admiterii proiectului, la predarea din septembrie fotografiile
actuale vor fi inlocuite si completate cu cele ale constructiei terminate.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea originală (se va deschide într-o fereastră nouă).