Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

P.U.Z. Insulă de agrement Bacău

Autor:
Dragoş Ciolacu
Beneficiar:
Primaria mun. Bacau
Localizare:
România, jud. Bacău, Bacău vezi harta
Insula de agrement este o suprafata relativ orizontala amplasata intr-un cadru natural de exceptie, in intravilanul municipiului Bacau - de-a lungul raului Bistrita, in apropierea a doua zone: rezidentiala (cartierul de locuinte Bistrita - Lac) si industriala. Suprafata terenului propus pentru amenajare este de 87.226 mp, proprietate a Consiliului Local Bacau.
Pentru fundamentarea PUZ C.J.Bacau a initiat un concurs ce urmareste selectarea celor mai bune idei pentru reabilitarea si modernizarea insulei de agrement.
Proiectul va propune amplasarea cat mai judicioasa a elementelor urbanistice si arhitecturale, definit de: constructii, alei pietonale, mobilier stradal, circulatie pieto nala, spatiu verde - existent si propus. Solutiile propuse trebuie sa prevada si posibilitatea organizarii si desfasurarii pe insula a unor festivitati culturale, expozitii, targuri, etc. Se va studia posibilitatea valorificarii potentialului de agrement al obiectivului si pe timp de iarna.
DATE GENERALE:
Suprafata insula :800031.22 mp
Amenajare - Alei: existente (reconditionate) : 11957.80mp,
propuse, inierbate: 1028.65 mp
Functiuni propuse: S= 26477.76 mp
Se propune amplasarea a sapte zone functionale, dupa cum urmeaza:
ZONA I- Zona de interrelationare intre vecinatati si insula propriu-zisa
ZONA II – Zona de plaja
SUBZONA A – Plaja pe nisip- amplasata zona de SE
SUBZONA B – Plaja podina de lemn
Alte functiuni: bazine de inot, grupuri sanitare, vestiare, dusuri, post prim ajutor, turnuri de observare( salvamar)
ZONA III - Zona de distractii
Se propune crearea unui Aqualand de complexitate medie, beneficiind de o suprafata completa de nisip si fiind alcatuit dintr-o serie de bazine. KIDSLAND este dotat dupa cele mai moderne norme ale jocurilor de copii, avind obiectele de mobilare obisnuite.
ZONA IV - Zona sportiva
SUBZONA IV A – Teren sport
Alte functiuni: corp anexe- dusuri, vestiare, perete escalada.
SUBZONA IV B- Teren sport zona role - biciclete
Alte fucntiuni: cupola de impoderabilitate
ZONA V – Zona de practicare a sporturilor
Aceasta zona va fi extinsa cu pontoane si pasarele din lemn. Au fost propuse plimbari cu hidrobicicleta, teleschi – pentru practicarea ski-ului nautic. Amenajarea cuprinde dotari pentru practicarea sporturilor de performanta.
ZONA VI – Zona culturala
Zona culturala este amplasata in zona de vest a insulei si pe insula mica, datorita caracterului mai retras si mai linistit impus de zona verde.
Functiuni propuse: sera cu vanzare, biblioteca si punct de informare turistica, teatru de vara (pe insula mica- 50 locuri, gradene pentru spectatori, o scena cu un minimum de dotare pentru artisti.
ZONA VII – Zona de agrement
Pe suprafata de 2071mp se creaza posibilitatea practicarii pescuitului in conditii civilizate, precum si prepararea fie a produselor pescuite, fie a altor produse la gratare special amenajate.

Panou pentru expoziție

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)