Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

La Sarmale - Restaurant cu specific românesc cu autoservire, Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Autor:
Emilia Ţugui
Colaboratori:
Project manager: arh. Alain Bakhache
Instalaţii: ing. Carmen Stan
Imagini virtuale: arh. Bogdan Vitec
Executant: Theta, Ploieşti
Fotografii: Cristian Nyaguly, Emilia Ţugui
Beneficiar:
Alpha Rocas SA
Localizare:
România, jud. Ilfov, Otopeni vezi harta
În cadrul zonei food-court din aripa nouă a Aeroportului Internaţional Henri Coandă s-a propus realizarea unui restaurant cu autoservire care să ofere preparate tradiţionale româneşti. Am încercat să evităm imaginea obişnuită "rustică" a restaurantelor cu specific românesc.

Spaţiul alocat are dimensiuni reduse: partea vizibilă dinspre zona de mese este un front cu lungimea de 7.30m. Imaginea propusă este cea a unui volum cu decupaje în zonele de servit marcate prin iluminat pe contur, grosimea panoului de închidere a faţadei fiind o casetă luminoasă. Faţa vizibilă dinspre spaţiul public este finisată cu furnir natural din lemn de mesteacăn.

Panoul de finisaj este traforat pentru inserarea unor elemente decorative de mari dimensiuni, gravate pe panouri din sticlă acrilică puse în valoare prin iluminat (casete luminoase). Acestea reproduc desene stilizate ale elementelor de decor ale unor obiecte tradiţionale româneşti: crestături în lemn, motive prezente pe ceramică şi covoare vechi.

Pentru placarea pereţilor din zona de servire am creat un motiv care preia elementele de decor ale faţadei, reproduse în culori vii, peretele din fundal fiind în culori deschise, iar cei laterali în culori inchise.

Elementele de decor reprezintă identitatea vizuală a restaurantului, pentru denumire am optat pentru caractere cât mai simple. Prin simplitatea amenajării am încercat să promovăm o imagine care să transmită vizitatorilor imagini tradiţionale autentice printr-un mesaj usor de asimilat, într-un limbaj contemporan.

Panou pentru expoziție

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)