Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Vegetal - Sistem de expunere produse premium Wienerberger-Porotherm. Prototip

Autori:
Paul Mihai Moldovan, Florin Vasile Lazăr, Anamaria Moldovan
Colaboratori:
Executant: Tact SRL
Beneficiar:
Wienerberger
Localizare:
România
Sistemul modular de expunere produse premium Wienerberger Porotherm s-a născut în urma unei colaborări pe parte de design cu firma Tact SRL şi din realitatea repoziţionării pe piaţă a firmei producătoare de blocuri ceramice.
Standurile şi expozoarele folosite în prezent considerate învechite, trebuiau înlocuite cu un sistem inovator ca design, modular - pentru a se adapta situaţiilor diferite de expunere, dar în acelaşi timp practic, rezistent - dacă va fi expus intemperiilor şi funcţional.
Am pornit în imaginarea acestui prototip de la esenţa cărămizii - argila - şi de la legătura strânsă pe care acest material de construcţie o are cu natura. Pământul (argila) este în acelaşi timp ingredient/materie în producerea cărămizii şi suport pentru stratul vegetal. Inversând această realitate am ajuns la un paradox în care stratul vegetal ce îşi extrage seva din argilă devine suport pentru manifestarea acesteia în arhitectură.
Am reprezentat acest paradox într-un modul ce foloseşte ca materiale oţelul şi sticla şi am încercat să îi impregnăm în acelaşi timp un aer contemporan folosind iluminatul cu leduri şi ‘tehnologia post P.C.’ pentru o cât mai bună reprezentare a clientului.

Panouri pentru expoziție

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)