Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Imobil str. Palanca nr.4 Timişoara: reparaţii, consolidare, amenajare mansardă - corp C1, reconstruire

Autor:
Mihai Botescu
Localizare:
România, jud. Timiş, Timişoara, str. Palanca nr. 4 vezi harta
Indicatori:
RH: D+P+2E+M / Sd: 1605 m2
Construită între anii 1836-1837 cu destinaţia de locuinţă pentru canonicii capitlului catedral romano – catolic de Cenad cu reşedinţa la Timişoara clădirea situată în cartierul CETATE – zona de rezervaţie de arhitectură municipiului Timişoara,se regăseşte în lista Monumentelor Istorice a Judeţului Timiş la poziţia 60-TM-II-s-A-06095 : situl urban “ Cartierul Cetate Timişoara sec. XVIII-XX”.
La solicitarea deţinătorului actual la clădirii, s-a întocmit o documentaţie pentru reabilitarea şi conversia functională a clădirii în vederea integrării acesteia în specificul zonei şi circuitul turistic din cartierul Cetate.
Funcţionând ca şi locuinţă, clădirea a suferit de-a lungul anilor modificări în sensul măririi numărului de apartamente.
Intenţia beneficiarului de a amenaja cât mai multe unităţi de birouri, ne-a obligat cumva să menţinem aceste interventii si numarul de unităţi existente.
La corpul de clădire C1 s-au efectuat lucrări de consolidare a structurii, refaceri compartimentări, înlocuire parţială tâmplării, refacere finisaje interioare şi exterioare, realizarea unei cursive la etajele 1 şi 2, pentru acces în corpul C2, montarea unui ascensor de la nivelul parterului până la nivelul mansardei nou amenajate, amenajarea mansardei în podul existent , asanarea subsolului.
S-a reconstruit corpul de clădire C2 aliniindu-se la înălţimea corpurilor de clădiri existente. Înălţarea acestui corp de clădire a permis mascarea calcanelor vizibile în curtea interioară dinspre parcelele vecine.
Am urmărit în acest proiect echilibrarea şi completarea volumetrică a clădirii existente, stilistic preluând elemente decorative ale acesteia la compoziţia faţadei propuse.
Amenajarea mansardei s-a făcut utilizând la maximum volumul construit , personalizând prin compartimentare şi dozarea luminii naturale fiecare unitate de birouri.

Panouri pentru expoziție

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)