Centrul de echitatie se afla la 32 km de Timisoara, la nord de localiatea Herneacova, a intr-o zona inconjurata de dealuri si paduri dese,
Localitatea Herneacova este una din cele mai vechi localitati din judetul Timis, atestata din anul 1349. La inceputul sec XIX Herneacova a fost cumparata de familia Bydeskulhy, iar mai tarziu intra in proprietatea grofului maghiar Iakabfi care isi construieste un conac in partea de nord, intr-o zona de pajiste. Aceasta este zona achizitionata in 2007 de grupul de firme Izometal-Confort.
Pe o suprafata de 200 de hectare, s-a demarat o investitie etapizata ce cuprinde pe langa centrul de echitatie, un helesteu de 7,5ha destinat pescuitului sportiv si o crescatorie de sturioni. In viitor in zona urmeaza a se construi o baza sportiva si un centru spa.
Centru de echitatie se desfasoara pe o suprafata de 4,4 ha si cuprinde manejul propriu-zis si terenuri amenajate in aer liber destinate antrenamentului cailor.
Proiectul a fost conceput si realizat dupa un studiu aprofundat al zonei, din punct de vedere a specificului arhitectural si al traditiei in domeniu.
Specificul localitatii este cu locuinte cu sarpanta in doua ape si fronton, orientate perpendicular fata de strada.
Aceste caracteristici au fost preluate in compozitia arhitecturala a edificiului. Proportiile si forma ferestrelor, cat si elementele decorative din lemn, au fost influentate si de conacul grofului maghiar Iakabfi din vecinatatea amplasamentului.
Cu toate acestea, manejul este o constructie moderna, atat ca si compozitie functionala, cat si a tehnologiilor folosite. Astfel partea centrala este ocupata de o arena de 2.114 mp,destinata atat competitiilor cat si a cursurilor de echitatie. Acoperirea arenei s-a realizat cu o structura din grinzi din lemn statificat, iar iluminatul natural a fost obtinut pe de o parte prin folosirea unui sir de ferestre verticale pe toata lungimea arenei cat si a ferestrelor de mansarda VELUX. Ferestrele de mansarda acţionate electric, asigaura controlul temperaturii si ventilaţia naturală. Pe laturile lungi ale arenei se afla doua tribune cu capacitate de 300 de persoane.
Pe ambele parti ale arenei se afla zona grajdurilor cailor, cu cate 20 de boxe individule pe fiecare parte. Aceste boxe au acces direct spre padocurile exterioare, calul putand sa stea cat mai mult timp in aer liber. In zona grajdurilor exista amenajate spatii pentru curatatul si spalatul cailor, spatii pentru tratarea acestora, depozitare harnasamente, vestiare jokei cat si birouri, camere pentru ingrijitori si un apartament de serviciu.
La constructia acestei zone s-au folosit materiale ecologice adecvate functiunii: zidarie de caramida si lemn esenta tare. Pardoseaua boxelor si a circulatiilor, este realizata din covoare de cauciuc reciclabil.
Pe latura dinspre drumul de acces s-a amenajat un restaurant cu doua saloane (unul la parter si unul la etaj) cu o capacitate totala de 160 de locuri, si un salon de protocol amplasat la mansarda.