Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Back Office Building

Autori:
Andrei Uleia, Oana Pănoiu, Cristina Chelărescu, Monica Lăzărică, Dragoş Fianu, Magda Băescu
Colaboratori:
Student arhitect Laura Cristea
Proiectant rezistenta Allied Engineers
Proiectant instalatii MC General Construct
Contractor Lufin Construct
Localizare:
România, Bucureşti, str. George Constantinescu nr. 3A vezi harta
Indicatori:
RH: 3S+P+7E+Eth / Sd: 57000 m2 / POT: 65% / CUT: 5.1
Localizata in nordul Bucurestiului , pe o proprietate de 2,7 ha, gandita sa devina un complex in care sa poti munci si locui deopotriva, pozitia indicata pentru constructia Back Office Complex a fost una dintre cele mai provocatoare: chiar in mijlocul proprietatii, in spatele unei cladiri de birouri existente care are acces din Bulevardul Dimitrei Pompei si in spatele viitorului complex residential cu accesul din Fabrica de Glucoza.
A fost o decizie constienta sa transformam cladirea propusa intr-un fundal al cladirilor existente si viitoare si sa fim foarte atenti la eficienta si la costuri.
Fatadele sunt gandite sa functioneze ca un filtru pentru lumina exterioara si sunt integral de sticla tocmai pentru a permite cat mai multa lumina sa patrunda in zona spatiilor de birouri, culoarea sticlei fiind o potrivire perfecta cu culorile si fatadele cladirilor existente si viitoare. Am obtinut o cladire extrem de eficienta si decizia de a o pastra cat mai neutra a ajutat la dezvoltarea intregului potential al proprietatii.
Obtinerea a 57000 de mp suprafata construita desfasurata claseaza Back Office Building in topul cladirilor de birouri ca suprafata si venituri obtinute .
Cladirea este formata din 2 tronsoane in oglinda , fiecare avand 2 accese la cate 4 lifturi de mare capacitate. Finisajele din spatiile comune sunt neconventionale si au fost alese ca atare pentru a permite scurtarea termenului de executie.
Datorita perspectivelor foarte scurte asupra caldirii , fatadele lungi au fost prevazute cu balcoane asezate intr-un mod dinamic pentru a oferi o imagine diferita din proximitate si scara umana..

Panouri pentru expoziție

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)