Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Amenajare pietonală şi construire parking subteran pe strada Mihail Kogălniceanu, Cluj-Napoca

Autori:
Florin Dascăl, Adrian Iancu
Beneficiar:
Municipiul Cluj-Napoca
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca, str. Mihail Kogălniceanu
Propunerea de transformare a strazii Mihail Kogalniceanu din municipiul Cluj-Napoca vine ca o continuare a demersurilor incepute in anul 2005 de realizare a unui spatii dedicate exclusiv pietonilor, in conditiile in care pana atunci aceste spatii lipseau cu desavarsire in oras. Spatiul urban poate fi astfel redat pietonilor, in detrimentul masinilor care astazi ocupa cea mai mare parte a strazii; ca masura de compesare este propus un parking subteran cu o capacitate de peste 140 de locuri.
Proiectul prevede realizarea unui finisaj din dale de piatra de granit combinat cu piatra cubica intr-o compozitie care urmareste mai multe obiective: semnalarea si punerea in valoare a cladirilor care sunt in marea majoritate monumente de arhitectura; evidentierea unor spatii cu functiuni dedicate, cum sunt cele de la intrarea celor doua licee;
marcarea grupurilor statuare existente ale statuii Sf. Gheoghe si ale Scolii Ardelelene; reamplasare pe vechea locatie a statuii feciorei Maria; reamplasarea bustului lui Emil Racovita; creearea unui spatiu multifunctional in fata cladirii Universitatii Babes Bolyai; amenajarea unor spatii de odihna pentru trecatori.

Panou pentru expoziție

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)