Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

C.R.E.I.C. - Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative

Autori:
Adrian Iancu, Florin Dascăl
Beneficiar:
Municipiul Cluj-Napoca
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca
Scopul acestui obiectiv este crearea unui cadru construit care sa asigure sprijinirea si dezvoltarea industriilor creative ( film,muzica design) si a activitatilor conexe acestora (birouri).
Se vor realiza: spatii speciale pentru industria filmului si industria media care in general lipsesc nu numai din acest oras ci practic din intreaga tara(exceptie Bucuresti) ; spatiile de creatie care vin in completarea industriei media ,sunt deficitare din punct de vedere al spatiului ocupat in oras ; spatii expo intrucat cele existente in oras la ora actuala sunt depasite sau nu satisfac cerintele ’clientilor’ atat din punct de vedere constructiv cat si tehnologic.

Terenul studiat se afla in cartierul Lomb,si est proprietatea Municipiul Cluj-Napoca.

Propunerea , rezolvata volumetric in sistem pavilionar este structurata pe verticala pe mai multe niveluri: 3 niveluri de subsol, , parter si 4 etaje cu suprafete construite diferite datorita retragerilor practicate.
Acest complex va cuprinde functiuni multiple :spatii expo,birouri, studio film,hala creatie si parcari subterane. Complexul este impartit in patru corpuri adapostind functiuni diferite si avand regimul de inaltime diferit.
Astfel:

CORP A- 2S+P+4 – birouri,administratie,alimentative publica, functiuni representative industriei cinematografice,parking subteran
CORP B- 2S+P – studio film,parking subteran
CORP C- P – spatii multifunctionale(expo,conferinte etc.)
CORP D- S+P – hala creatie,parking subteran

Panouri pentru expoziție

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)