Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Ansamblu rezidenţial Felicity

Autor:
Georgică Mitrache
Colaboratori:
arhitectura: arh.Moshe Zur, arh. Anca Mitrache, arh. Carmen Tigau, arh. Anca Mihaela Constantin.
structura: ing. David Israel, ing.V.Grigoras.
instalatii :sanitare:ing. P.Zegheanu, electrice : ing.Silviu Ulmean, instalatii termice si ventilatii: ing. Andrei Minteuan
Beneficiar:
Aurora Business Complex
Localizare:
România, Bucureşti, str. Drumul Opalului nr. 1-43 vezi harta
Felicity Residence provine dintr-o maniera personala directa de raspuns la problemele firesti legate de un ansamblu de locuinte colective in Bucurestiul anilor 2010.
Pragmatismul tipic unei astfel de investitii a fost intr-o permanenta concurenta cu efortul de pastrare a specificitatii si particularitatii compozitiei generale.
Personalizarea spatiilor semiprivate cat si a celor private a incercat propunerea catorva elemente legate de context. Interpretarea spiritului locului s-a concentrat apoi asupra efortului de recuperare a expresivitatii decupajelor si finisajelor arhitecturii parietale. Culorile luminoase, jocul volumelor, proportia golurilor pe fatade trimit cu gandul la o traditie constructiva veche, de secole.
Tipologia cvartalelor propuse este intarita prin organizarea functional curenta unor astfel de spatii: gradini private relationate cu spatii semiprivate interioare curtilor dintre blocuri, alei si parcaje organizate teran si subteran, spatii de joaca pentru copii si dotari servicii aferente.

Panouri pentru expoziție

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)