Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Locuinţe sociale şi cabinet medical

Autori:
Luis Giménez Mateu, Elena Nedelcu
Colaboratori:
Joan Torredeflot Elizalde
Beneficiar:
Primăria Oraşului Alp
Localizare:
Spania, Alp, carrer del Cadí, 4 vezi harta
Indicatori:
Sd: 1912,70 m2
Denumirea: Locuinţe sociale şi cabinet medical
Locaţie: Alp, La Molina, Spania (Pirinei)
Beneficiar: Primăria Oraşului Alp S construită: 1912,70 m2 Autori: Birou de arhitectură TGIN (Barcelona) Lluís Giménez Mateu/ Elena Nedelcu/ Joan Torredeflot Elizalde

Concept: Oraşul Alp se afla într-o zona pitoreasca a Pirineilor Catalani, La Cerdanya.
Arhitectura tradiţională a acei zone este alcătuită mai ales din ansambluri formate din casa si anexele ei, ziduri groase din piatră si acoperişuri înclinate de ardezie. Din această cauza, normativa urbanistică prevede respectarea acestor configuraţii, folosirea obligatorie de acoperişuri înclinate, ardezie si un procent important de piatra naturală în faţadă.
Ideea proiectului este de a fragmenta programul propus: 12 locuinţe sociale de aprox. 60m2 fiecare, cabinet medical, spaţiu comercial si parcare în volume mai mici, pentru a evita implantarea unui volum compact important care nu se integrează în arhitectura tradiţională a locului. Apar aşadar 3 volume separate, de diferite înălţimi, care se amplasează organic în terenul cu o pantă foarte înclinată, apar terase si curţi la diferite niveluri. Aceasta organizare a ansamblului permite ca un număr cât mai mare din apartamente să beneficieze de priveliştea majestoasă a munţilor şi de orientarea sudica. Comunicarea între două din aceste corpuri se realizează printr-o pasarela pe doua niveluri, care creează un efect de transparentă între curtea posterioară şi terasa publică. Distribuţia apartamentelor, precum si materialele si finisajele sunt simple, funcţionale si durabile, condiţionata de cerinţele programului de locuinţe sociale.

Panou pentru expoziție

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)