Foto

Noll Tamás

/ Membru în juriul secțiunii Efemer, BNA 2021

NOLL Tamás este absolvent al Facultatii de Arhitectura de la Universitatea Tehnica din Budapesta in 1977, cu masterat obtinut in 1983.

A fost vice-Presedinte al Ordinului Arhitectilor Maghiari in perioada 1997-2009.

A condus birouri de arhitectura precum M-TEAMPANNON Ltd., a lucrat in biroul new-yorkez EMERY ROTH and SONS, P.C. Architects si biroul de arhitectura maghiar ÉSZAKTERV.

Lucrarile sale au fost publicate in reviste de specialitate precum Hungarian Architecture, A+U JAPAN, UIA Architectura, AIA American Architectura si a fost distins cu premiile Pro Architectura Prizein 2010 si Ybl Miklós Prize.

Printre proiectele sale de referinta se numara MTA KOKI Reseach Center Budapest, Mill Park - Skanska Office Building Budapest, MTA Research Centre of Academy Science, Postal PalaceHotel Budapest, SAPIENTIA EMTE – Marosvásárhely, Semmelweis University Educational Center, etc dar si constructii spitalicesti.

A participat la studii si programe internationale de cercetare cu CEU Central Europian University – ODT Dublin, House of the Hungarian Music – SFA – Sou Fujimoto si Transport Museum – DSR – New York Musemum.