Foto

Roxana Trestioreanu

/ Membră în juriul secțiunii Fotografia de arhitectură, BNA 2018

Roxana TRESTIOREANU este artist vizual si curator. A  absolvit pictura la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” (1981) si este doctor in arte vizuale.

Din 1981 a participat in peste 150 de expozitii individuale sau de grup in tara si strainatate cu carti de artist; pictura; desen; instalatii; film video; miniaturi textile; obiect; mail-art; intervenţii pe fotografie.

Membra a Uniunii Artistilor Plastici, Asociaţiei Române a Femeilor Artist, Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta, membra in board-ul Pepinere Europeenne pour Jeunes Artistes, Centrului Cultural META, reprezentant UNA in European League of Institutes of the Arts, membra in board-ul ELIA, Centrului International pentru Arta Contemporana, Fundatiei Romano-Olandeze transFORMA, Președintă a Consilului AFCN.

Experienta manageriala, de curator si de organizator de expozitii si evenimente inca din anul 1985. A coordonat programe de studii, a organizat şi coordonat programe de formare continuă şi proiecte educaţionale, este membra in numeropase jurii nationale si internationale, are experiență în organizare de expoziții/evenimente artistice

A  desfasurat activitate de cercetare concretizata prin coordonare de proiecte care au obtinut granturi prin competiţie, a contribuit la proiecte internationale de cercetare, in calitate de membru in grupul de lucru, a condus proiecte internationale.

A publicat articole in reviste culturale de larga circulatie, a semnat publicatiile:“Identitate, Individualitate in Postmodernism” si “Abordari feministe in arta romaneasca 1970-2008”, a tinut numeroase si ample conferinte si prezentari in forumuri si simpozioane nationale si internationale.