Foto

Romeo Cuc

/ Membru în juriul secțiunii Efemer, BNA 2021

Este diplomat în arhitectură și inginerie civilă. A urmat cursurile Universității Tehnice de Construcții București și ale Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, absolvind masteratul în cadrul Facultății de Arhitectură „La Cambre Horta”, Université Libre de Bruxelles, Belgia.

A cercetat posibilitățile de regenerare urbană aplicate și integrate în cartierele de locuințe socialiste din Târgu-Mureș, orașul său natal, în cadrul Școlii doctorale de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca și în calitate de cadru didactic asociat, își împărtășește experiența și expertiza profesională în cadrul atelierelor de proiectare ale facultății.

Întoarcerea în România a venit odată cu MNEMONICS, proiectul care a reprezentat România la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2018, expozițiile de la Pavilionul României și de Galeria IRCCU având un concept creat și dezvoltat de o echipă multidisciplinară pe care o coordonează. 

În prezent, locuiește în Cluj-Napoca și profesează în cadrul MANOPERA, un birou de arhitectură și inginerie structurală.  Orientată spre inițiativă comunitară și spre cercetare ca fundament pentru fiecare proiect, practica biroului experimentează cu ingrediente precum simplitatea, utilizarea rațională a resurselor, logica structurală, materialitatea onestă, expresivitatea și emoția pe care arhitectura este capabilă să le transmită.