Foto

Oana Marinache

/ Membră în juriul secțiunii Publicații de arhitectură, BNA 2018

Oana MARINACHE a absolvit Facultatea Relaţii Economice Internaţionale (2003), Afaceri Internaţionale (ASE), Facultatea Stiinte Politice (Universitatea Bucuresti) si Facultatea de teoria si istoria artei. Doctorat la Universitatea Naţională de Arte şi Academia Română (2015).

Specializari in tara si strainatate in domeniul istoriei artei, management cultural, arhitectura, istoria culturii. Nenumarate premii pentru cartile si studiile publicate ce culmineaza cu Premiul Academiei Romane 2017.

O activitate impresionanta de cercetator stiintific, cu peste 100 de studii si cercetari stiintifice in domeniul istoriei artei, arhitecturii multiculturale de pe terirtoriul Romaniei, articole in revistele culturale, aproape 50 de brosuri si pliante ilustrand istoricul si analize ale arhtecturii nationale, trasee culturale, etc., circa 30 de carti referitoare la personalitati ale artei, culturii, arhitecturii nationale, expozitii tematice, evenimente culturale, tururi ghidate, participari la evenimente culturale, expozitii, programe, etc.