Foto

Oana Belea-Jackson

/ Membră în juriul secțiunii Arhitectură de interior, BNA 2021
/ Membră în juriul secțiunii Design interior, BNA 2018

Oana BELEA JACKSON a început studiile de arhitectură la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” din București (1983-87) și le-a desăvârșit cu Diploma în arhitectură la Universitatea din North London (1991). A urmat cursuri de educație în arhitectură la Universitatea din East London cu competențe în învățămant universitar (2000) și a obținut și diploma de design de interior la KLC School of Design, Londra (2012).

Locuiește și lucrează la Londra.

Este membru al Institutului Britanic al designerilor de interior – BIID, Royal Institute of British Architects – RIBA, Architects’ Registration Board – ARB și al Uniunii Franco-Britanice a Uniunii Arhitecților

A lucrat ca arhitect proiectant și designer de interior la Manser Associates Architects, London Furnishing Company, Michaelis Boyd Associates and Designers and Hamilford Design. A predat la Facultatea de Arhitectură a Universitații de Arhitectură și Mediu Construit din East London. Conduce firma AroStudio Interior Design. Promovează arhitectura de calitate, participă la expoziții, reuniuni, forumuri de arhitectură de interior.