Foto

Nicolae Țarălungă

/ Membru în juriul secțiunii Locuințe colective, BNA 2021

Absolvent în arhitectură la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu ; Master în management urban la Urban Management Centre-Universitatea Erasmus, Rotterdam; Doctor în urbanism la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu.

Participări în programe de specializare în domeniul politicilor de teren la Universitatea Cambridge și de stagiu în administrația locală, Statului Indiana, SUA în strategii de dezvoltare, politici de terenuri și instrumente de zonare a terenului urban.

Membru al grupului stiințific ESPON.

In calitate de director al Institute for Housing and Urban Development Studies Romania. lucrează în domeniul marketingului și managementului dezvoltării orașelor, a zonelor urbane istorice, peisajelor și managementului proiectelor cu finanțare internațională.

Ca lector invitat la IHS-Erasmus Rotterdam a predat în programe internaționale de master în domeniul managementului urban și de dezvoltare centre istorice. A predat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Academia de Stiințe Economice și Institutul de Național de Administrație.

Consultant pentru o varietate de proiecte internaţionale în domeniul locuirii, dezvoltării urbane și regionale, în proiecte derulate în Moldova, Bulgaria, Albania, Serbia, Georgia, Bosnia Herzegovina, Armenia, Africa de Sud, finanţate de Banca Mondială, UNDP, SNV, SDC, PHARE, USAID, DFID, GTZ, MATRA.