ro | en
Foto

Lucian Bugnariu

/ Membru în juriul secțiunii Locuințe colective, BNA 2023
/ Membru în juriul secțiunii Locuințe individuale, BNA 2023

A fost dintotdeauna atras de sculptură și pictură, dar și de științele tehnice, iar în familia din care provine, aceste două pasiuni, arta și știintele exacte au avut o mare influență asupra dezvoltării sale profesionale. 

Biroul de arhitectura cunoscut  ca "1408" a fost înființat în anul 2010 și îl conduce împreună cu soția sa Diana. Ambii au absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu la București, unde s-au specializat în programul arhitectural de Locuire Individuală, atât arhitectură cât și design de interior.

Sunt pasionați să creeze spații atemporale, spații funcționale dedicate locuirii unde beneficiarii dezvoltă un puternic simț al apartenenței.

Cele mai importante distincții ale biroului lor, sunt: Premiul Bienalei Naționale de Arhitectură din 2021 la secțiunea Arhitectura Locuintei Individuale, Nominalizare la Anuala de Arhitectură din 2021 la secțiunea Arhitectura Amenajărilor Interioare, Nominalizare la Anuala de Arhitectură din 2020 la secțiunea Arhitectura Locuinței Individuale , cât și numeroase apariții in revistele și albumele de specialitate.

Distincții în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură: