Foto

Irina Scobiola

/ Curatoare a secțiunii Revitalizare rurală, BNA 2021

Irina SCOBIOLA a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, promoția iulie 2016. Ca studentă a făcut voluntariat în domeniul Arhitecturii Sociale Participative în cadrul Asociației Arhipera, unde după absolvire a început să lucreze și să se formeze ca arhitect.

În cadrul Asociației Arhipera, a participat și a fost manager de proiect în mai multe proiecte educaționale și a colaborat cu membrii grupului Rural din cadrul OAR, la întocmirea Ghidurilor arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural.

În prezent, își desfășoară activitatea în cadrul biroului de arhitectură Archos 2002, face cercetare în domeniul arhitecturii identitare și lucrează la o teză de doctorat despre arhitectura identitară în satul românesc contemporan.

Domeniile sale de expertiză sunt arhitectura socială, arhitectura identității, revitalizarea rurală prin construirea comunității, limbajul contemporan pentru arhitectura rurală. Începând cu 2019, predă în calitate de profesor asistent la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.