Foto

Ioana Zacharias Vultur

/ Membră în juriul secțiunii Revitalizare rurală, BNA 2021

Este arhitect, cadru didactic in Departamentul de Istoria si Teoria Arhitecturii si Conservarea Patrimoniului din 2008, editor al revistei Zeppelin și coordonator al Centrului de Studii de Arhitectura Vernaculara și a publicației anuale a acestuia, CSAV Journal din 2012.

Din perioada studenției organizează workshop-uri, prelegeri și conferințe în țară și străinătate, participă și curatoriază expoziții, este premiată la concursuri de arhitectură și colaborează la proiecte de cercetare naționale și internaționale.

A primit numeroase recunoașteri și distincții. A fost bursier european la ENSAPLV și ENSAPM Paris, YES - Young Educator Scholarship la Universita degli Studi di Firenze. 

Participă la workshop-uri internaționale de colaborare cu Departamentul de Restaurare al Universia degli Studi di Pescara, precum și colaborări în echipe universitare  ERASMUS+ și  - VVITA sau proiectul SCHOLAR ARCHITECT- Proiect CNFIS-FDI-2020-0655 din 2020.

Pregătește workshop-uri despre modul în care tehnologia și mai ales VR-ul pot fi în slujba patrimoniului și o școală de vară la centrul CSAV, de restaurare în sit rural. A  susținut o prelegere la New York, „Bucharest: Towards a Rethinking of the Urban Heritage” și o prezentare în cadrul conferinței Tech4Culture la Institutul Cultural Francez din București, despre „Virtual Reality in the Service of Heritage ”.