Foto

Daniel Zielinski

/ Membru în juriul secțiunii Diplome – arhitecți în afirmare, BNA 2021

A fost admis la Institutul de Arhitectura “Ion Mincu” în anul 2001 și doi ani mai târziu a decis să continue și să își definitiveze studiile la Universitatea de Arhitectură de la Stuttgart, împreună cu fratele său geaman, Maximilian.

Au început practica la firma Herzog & de Meuron, până când profesorul lor de la  Stuttgart,  Stefan Behling i-a invitat să lucreze împreună la compania Foster + Partners.

Frații Zielinski sunt astăzi parteneri în cadrul firmei Foster + Partners.

În anul 4 de facultate, frații Zielinski au câstigat un concurs pentru realizarea a 100 de apartamente – o experiență menită  a echilibra inovația cu condițiile concrete de șantier și construcție si cu realitatile experienței umane. Frații ZIELINSKI, au câștigat și  concursul “Living City Design” cu un proiect de recucerire urbanstică a Parisului, prin mutarea transportului electric in subteran.

Cel mai important  proiect  pe care l-au câștigat, în competiția internă de la Foster, a fost sediul Apple din Cupertino, Statele Unite. Au fost necesare performanțe tehnice și tehnologice pentru realizarea construcției.

Se spune despre frații Zielinski că sunt o veșnica sursă de inspirație pentru ceilalți, au imaginație, promovează inovația, calitatea, au forță și perseverență.