Foto

Dan Bolomey

/ Membru în juriul secțiunii Locuințe colective, BNA 2021

Dan BOLOMEY a absolvit Facultatea de Arhitectură Ion Mincu și a profesat în cadrul Institutului Proiect București unde a participat, in calitate de colaborator sau şef de proiect, la elaborarea unor proiecte de locuinţe şi obiective social-culturale pentru capitală : Complex hotelier « Bucureşti », Calea Victoriei; blocuri de locuinţe Cl. 13 Septembrie; intersecţia Calea Moșilor – Bd. Carol; Bd. Unirii; Pta. Victoriei, sala polivalentă 500 de locuri şi Centrul de calcul în clădirea « Sediu Ministere », Piaţa Constituţiei.

Din 1991, are activitate didactică în cadrul Secţiei de arhitectură de la Ecole Polytechnique fédérale de Lausanne, Elvetia.

A participat la multe concursuri (împreună cu arh. Matei Lykiardopol), obținând multe premii pentru Hotel într-o statiune montană, Diham, 1984; Concurs pentru locuinţa colectivă integral prefabricată (impreună cu arh. Sorin Ştefănescu), 1984; Premiul II ex-aequo, « London Docklands Competition », muzeul docurilor, 1986 ; Menţiune de onoare şi Premiul Comisiei Monumentelor Istorice şi de arhitectură din Cracovia, reamenajarea pietei Wiosny Ludow, a 3-a Bienala de arhitectură Cracovia 1989; Proiect selecţionat pentru expoziţia permanentă de arhitectură « A house in wood », Ljubljana, 1989; Pemiul I, arie autorutieră « Rose de la Broye », Bulle, Elveţia, (in colaborare cu Widmer, Christe, Henzelin).