Foto

Cezar Petre Buiumaci

/ Membru în juriul secțiunii Publicații de arhitectură, BNA 2021

Istoric şi muzeograf la Muzeul Municipiului Bucureşti în cadrul Biroul de Istorie Bucureșteană, este autor al volumelor „Oraşul din oraş” (2014) şi „Ieri şi azi în Bucureşti” (2016), apărute la editura Muzeului Municipiului Bucureşti şi care tratează evoluţia spaţiului urban bucureștean de-a lungul istoriei sale.

Este realizator a numeroase expoziţii privind istoria oraşului Bucureşti în diferite ipostaze la Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Academiei Române sau Muzeul Municipiului Bucureşti, a scris peste 30 de articole în reviste de popularizare a istoriei şi anuare de specialitate despre istoria şi aspectul urban, monumentele de for public, a organizat dezbateri și mese rotunde la radio şi diferite posturi TV.                       A organizat, între 2014 – 2016, o serie de conferinţe la Palatul Suțu legate de istoria, arhitectura, antropologia şi evoluţia urbană.

Susține conferinţe având subiecte legate de modificarea aspectului Bucureștilor ca urmare a intervenției umane. Este un participant activ la numeroase proiecte care îşi propun reconstituirea istoriei urbane şi doctor in istorie cu o teză despre evoluţia oraşului Bucureşti, în perioada comunistă.