Foto

Călin Negoescu

/ Membru în juriul secțiunii Arhitectura rezidențială, BNA 2018

Călin NEGOESCU este absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu" din București (1980) unde a fost marcat profesional de profesorii Mihail Cafee și Alexandru Iotzu.

Din 1983, a lucrat la IPCT - Institutul de Proiectare pentru Construcții Tipizate, „o oază ascunsă de creativitate şi adevăr în deșertul comunist”.

Din 1993, a lucrat la Westfourth Architecture SA, unde este unul dintre cei cinci asociați.

A lucrat, de asemenea, la proiecte care însumează aproape 1 milion de metri pătrați de locuințe și birouri. O parte din lucrările la care a participat sunt proiectele pentru Banca Mindbank, Europe House, America House, Charles de Gaulle Business Center, City Gate, clădirea cu apartamente din Str.George Călinescu, Sediul EON Târgu-Mureş.

Este autor al unor proiectele rezidenţiale care se întind de la capătul de lux al gamei (clădirea din Str.Modrogan nr.4A), trecând prin standardul mediu (Parcul Privighetorilor, Asmita Gardens, Nordia Residences), şi ajungând la segmentul economic (Monaco Towers, Rose Garden).

În domeniul birourilor trebuie menționate Nusco Tower, clădirea de birouri din Str.Gara Herăstrău nr.4B, şi proiectul Unirii View, în execuţie.