Foto

Alexandre Negoesco

/ Membru în juriul secțiunii Design interior, BNA 2018

Alexandru NEGOESCU este absolvent al Institutului de Arhitectură “Ion Mincu” (1976). Traiește și activează la Paris și are un birou de arhitectură împreună cu Cristina Mănciulescu-Negoescu.

Are o bogată activitate de proiectare, concepție, urmărire de șantier și predare „la cheie” a numeroase lucrări realizate după 1986, în Franța, Elveția, Statele Unite ale Americii, Italia, Anglia și Caraibe.

Se ocupă în special de locuințe individuale, vile, apartamente, resedințe private de lux, case de vacanță, chalet-uri si programe legate de loisir (în zone exotice, alpine, marine) sau în zonele centrale ale unor metropole (Paris, Londra, Geneva, New-York).

Se distinge mai ales în lucrări de renovare, restructurare și amenajare interioară a unor imobile cu caracter istoric, ce presupun o abordare complexă și completă.

Are proiecte realizate în domeniile: reamenajări de teatre, echipări de ayahturi, amenajarea unor sedii de bănci sau societăți de asigurări, amenajări   diverse, în cadrul unor edificii clasificate ca monumente istorice în Franța (colaborare cu Biroul Ștefan MĂNCIULESCU, ACMH).