Foto

Adrian Crăciunescu

Adrian CRĂCIUNESCU este arhitect, absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” Bucureşti (1996), cu diplomă având ca temă restaurarea şi extinderea bisericii fortificate de la Miercurea Sibiului. 

Are un master în conservarea monumentelor şi a oraşelor istorice, este absolvent al Katholieke Universiteit Leuven, R.Lemaire Centre for Conservation of Historic Towns and Buildings. 

Este doctor în arhitectură, atestat MCIN în restaurare și management cultural.

Este membru în Comitetul Naţional Român ICOMOS (secretar), în Comitetul Internaţional Ştinţific ICLAFI-ICOMOS. De asemenea, este membru OAR, al Asociaţiei pentru Arheologie Industrială din România, membru în Comisia Naţională a Monumentelor Istorice.

Este lector la UAIM și a activat în cadrul Ministerului Culturii în calitate de consilier și director general. 

Participă la sesiuni științifice și de cercetare, a susţinut conferinţe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” sau la „Carul cu Bere”, și la dezbateri pe teme legate de patrimoniu, atât la televiziuni private (Digi, Money Channel, Giga Tv) cât şi la cea publică (TVR 1, TVR 2, TVR News), precum şi la radio (Bucureşti FM).