Amenajare interioară apartament Luxury Nook

Autor(i):
arh. Rozs Gáspár Tamás, arh. Barabás Dénes
Biroul:
studio LUKROTHECA + KOHO' studio
Colaboratori:
Colaboratori: arh. Bokor Milán, arh. Molnár Boglárka, Csató Orsolya
Instalații: ing. Magyar Károly
Execuție: Mozaik Bau: ing. Nistor Dániel, ing. Nagy Norbert András
Fotografii: Bethlendi Tamás
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca

Comentariul autorului:

Situat în nucleul medieval al orașului Cluj-Napoca, Luxury Nook oferă refugiu pentru exploratori urbani. Apartamentul de 97 m2 este accesibil din Piața Unirii de unde freamătul orașului este la un singur pas, fie dimineața când soarele urcă leneș pe dealurile din jur, fie seara când în centrul orașului se țes povești nocturne din străzile care prind viață sub lumini discrete și din freamătul trecătorilor. Conceptul de amenajare oglidnește viața urbană: îmbină straturile istorice și modalitățile contemporane de trăi într-o manieră elegantă, ludică, eclectică. „Cuibul” pune la dispoziție o oportunitate de locuire temporară pentru cel mult 4 persoane.

Condiționați de orientarea est-vest a apartamentului și de intrarea de pe un mic coridor care se deschide spre centrul apartamentului, am dorit să plasăm spațiile comune în mijlocul acestuia și cele două dormitoare pe ambele părți pentru a crea echilibru. Unul dintre dormitoare are vedere spre piața centrală, iar celălalt, mai intim, spre curtea interioară.

Având în vedere caracterul temporar al experienței vizitatorilor, spațiile favorizează mai degrabă principiul conexiunii decât cel al separării. Pardoseala continuă de lemn și pereții albi creează un fundal asemănător unei pânze, pe care au fost îmbinate piesele de mobilier de diferite stiluri și vârste, gresia colorată și elementele decorative cu diferite suprafețe tectonice, asemenea unei compoziții picturale.

Jocul de volume și culori, juxtapunerea texturii aspre a elementelor medievale artizanale din stuf cu netezimea mobilierului contemporan semi-industrial din lemn și metal, cu inserții locale de materiale textile colorate și piele moale, crează o experiență similară cu cotidianul urban: armonie estetică prin diversitate.