HN SERVICES România

Autor(i):
Oana Iacob, Ioana Trușcă, Cristian Nae, Republic of Architects
Biroul:
Cabinet
Colaboratori:
Structuri: ing. Ionel Belgun
Instalaţii termice şi ventilaţii: AMS Instal
Coordonare securitate la incendiu: MRC FIRE
Tavane: Knauff Ceiling
Partiţii sticlă: Glasfabrik LAMBERTS / Sibelius
Uși sticlă: dormakaba
Iluminat: Arelux
Custom mozaique: Diseno
Execuţie: Voinea Construct
Project management, dirigenție de șantier, RTE: Cuantic FM
Grafică mozaic: Ioana Trușcă
Fotografii: Mihai Caranica
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

HN Services România a ales să modifice spațiul existent situat în apropierea Pieței Victoriei și a zonei de infrastructură a Gării de Nord din București pentru un spațiu de lucru mai luminos, deschis, transparent. Noua amenajare îmbunătățește biroul prin comunicare și creativitate într-un mod distinct față de spațiile de lucru tech obișnuite.
Am imaginat locul de muncă ca un context de care echipele se vor atașa: simplu de înțeles, deosebit ca lumină și materialitate, util și potrivit nevoilor lor. Pentru asta am propus de la început un cadru general din pereții translucizi ce împart spațiul de lucru în două zone. O zonă deschisă, pentru lucru în grupuri mari, socializare, mișcare ușoară în spațiu și o alta închisă pentru grupuri mici de lucru, discuții, relaxare. Între cele două zone pereții sunt creați din sticlă tip Uglass cu aspect fluid, cu colțuri moi, prin care lumina, mișcarea, elementele de mobilier, plante sunt discret vizibile. După prima întâlnire cu echipa de management am introdus în proiect și utilizatorii direcți, ce și-au spus părerea prin design participativ despre modul de folosire a spațiului de lucru și împreună cu ei s-au decis direcțiile ulterioare ale amenajării.
Refolosind parte din elementele existente – mobilier, pardoseală – am investit în elementele care vor realiza diferență cu adevărat pentru reprezentativitatea si confortul utilizatorilor. Elementele de mobilier existente, modul lor de amplasare în zonele de lucru și relaxare au fost adaptate. Pardoseala este un mix între materiale noi și cele din biroul inițial. Muralul mozaic din zona de acces - realizat special pentru HN Services din ceramică - este elementul central de reprezentare a echipei, iar grafica a ținut cont de dialogul cu comunitatea utilizatorilor.