Amenajare birouri Apa Nova

Autor(i):
Adela Antoniu, Șerban Antoniu, Mădălina Udrescu
Colaboratori:
Dezvoltator - Forte Partners
Fit out si mobilier: Techo România
Fotografii: Cosmin Dragomir
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
Sd: 3396 m2

Comentariul autorului:

„Atât mi-am dorit, o bucată de pământ cu o gradină și puțin lemn să o întregească” scria poetul roman Horațiu, descriind în câteva cuvinte atracția noastră înnăscută pentru natură - BIOPHILIA. Cercetările actuale evidențiază impactul pozitiv al design-ului biophilic asupra sanătății și rolul său de îmbunătățire semnificativă a productivității în mediile de lucru.
În amenajarea birourilor Apa Nova am experimentat în jurul acestei idei de..reconectare cu natura. Fiecare din cele 4 etaje, corespondent unui anumit departament,..este reprezentat prin materialele alese, cromatică, texturi, etc de un element natural specific: vegetal, pământ, piatră și lemn.
Informațiile senzoriale sunt bogate și aderă la ierarhia spațială printr-un echilibru intrigant între plictisitor și copleșitor. Spațiul se dilată și se contractă atât la nivel funcțional (open-space-uri, culoare și alveole de refugiu) cât și ca limbaj arhitectural într-o serie de analogii pentru invocarea directă și indirectă a naturii: lumina dinamică și difuză reflectă trecerea timpului, trunchiurile de copaci procesate minimal denotă ecologia locală, posibilitatea ventilației...naturale reconectează cu vremea, secvențele de imagini din natură evoca relația cu întregul suprem.

zoom in zoom out fit height fit width close panel