Case din România. Best of igloobest 2007 - 2017

Autor(i):
Bruno Andreșoiu, Adrian Ciocăzanu
Colaboratori:
Board editorial: Bruno Andreșoiu, Adrian Ciocăzanu
Prefață: Bruno Andreșoiu
Eseuri: Dana Vais, Augustin Ioan, Radu-Tudor Ponta
Texte: Cristian Brăcăcescu, Viorica Buică, Ana Dinuță, Silvia Gugu, Ioana Iancu, Catrinel Negru, Reka Țugui, Luiza Zamora, Manuela Zipiși
Fotografii: Șerban Bonciocat, Andrei Creangă, Cosmin Dragomir, Mircea Dragoș, Radu Malașincu, Vlad Pătru, Anda și Dorin Ștefan
Traducere: Anca Rotar
Grafică și layout: Crăița Frunză
Procesare imagine, DTP: Cristian David
Corectură: Andreea Amzoiu
Editura:
igloo media
Colecţia:
best of igloobest
ISBN/ISSN:
ISBN 978-606-8026-56-5
Publicat:
Decembrie 2017

Comentariul autorului:

Titlu: Case din România. Best of igloobest 2007-2017
ISBN 978-606-8026-56-5
Format: 235 × 270 mm, copertă cartonată
Pagini: 250
Ediție bilingvă: română, engleză

Descriere: Cele mai reușite, convingătoare și interesante 20 de case din România sunt reunite prin selecția igloomedia în albumul Case din România. Best of igloobest 2007-2017 din alte publicații igloobest ale seriei CASE din România, apărute în decursul unei perioade de 10 ani.

Caracterul de selecție a selecției sau condiția best of best oferă acestui volum un aspect unic și reprezintă, nu doar pentru igloomedia, o premieră: Case din România. Best of igloobest 2007-2017 este primul volum dintr-o serie retrospectivă, pe care o imaginăm extinsă și cuprinde doar case care au fost publicate în aparițiile precedente din colecția omonimă. Astfel, selecția prezentă este, poate, unul dintre modurile de a ilustra întâietatea în arhitectura contemporană românească a unei perioade de 10 ani.
Exemple de bună practică ale creației arhitecturale rezidențiale sunt comentate și ilustrate în albumele igloobest editate începând cu anul 2007. Lucrarea este o publicație de sinteză și de colecție, cu un conținut de înaltă ținută, care mapează evoluția arhitecturii contemporane române prin exemple de locuințe unifamiliale.

Nu întâmplător, în limba română există primul – ca indiciu al unei poziții dintr-o serie sau chiar dintr-o întâmplare, și, în cu totul altă măsură, există întâiul – ca semn al priorității, rangului și ineditului. Regula de citire a proiectelor de arhitectură din albumul Case din România. Best of igloobest 2007-2017 este descrisă de semantica cuvantului întâi.
Volumul este astfel obligatoriu într-o bibliotecă serioasă datorită calității sale de martor relevant în expresiile și alegerile făcute de clienți, arhitecți și constructori în domeniul rezidențial ilustrând cu comentarii elocvente o parte de istorie recentă a arhitecturii române.

Cuprins
DSBA – Pe-un picior de plai, între pământ și cer l Radu Mihăilescu – Nesfârșitul dialog al unghiurilor și texturilor l 3T Birou de Arhitectură – Între două spații verzi, în Floreasca l Artline – Casa de lângă lac, viziunea contemporană l George Bălan – Tensiune domestică bine afirmată l Nuca Studio, Square One – Casa ca insulă de liniște și relaxare l STARH – Casa turn, ludică și ingenioasă l SYAA – O casă specială și doi prieteni l OM Birou de Arhitectură – Casă pe malul Dunării l Tecon – Modelare la proximitate l igloo architecture – Trunchiuri, vreascuri, frunze l ARXTUDIO – Compoziție duală – dualita­­­te compusă l Florin Adamescu – Casă pe Valea Budului l Metropolis architecture – O transparență domestică l Iulia Vasile, Justin Baroncea – Amprentă schimbată l LAMA Arhitectura – Spațiul dintre l Graphic Studio – Creșterea împreună l Exhibit Arhitectura – Extindere introvertită luminoasă l LLOX Architecten bvba – Înșiruire orizontală aproape de pământ

zoom in zoom out fit height fit width close panel