Amenajare - XPT Offices

Autor(i):
Cristina Ionescu, Radu Caradim
Colaboratori:
Andreea Istrate si Emanuel Budaies
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Când vorbim despre un spațiu de lucru pentru domeniul IT, poate că primul gând este acela de aspect hi-tech și rece, însă “motto-ul” echipei XPT – Keep it simple, Make it work – a inspirat conceptul general al acestui proiect.

Tema de proiectare a pornit de la ideea de “Playful Office”, respectiv nu doar un spațiu de lucru, ci un loc familiar și prietenos pentru colectivul XPT, în care să poată lucra eficient dar și lua o pauză în care să socializeze, să joace ping-pong sau pur și simplu să se relaxeze. Spațiul de birouri este practic ultimul etaj al clădirii Trust Center, de pe Splaiul Independenței, fiind vorba despre o fosta hala parțial modernizată cu vedere către răul Dâmbovița.

Paleta cromatică contribuie la caracterul ludic al spațiilor iar pereții au devenit suprafețe destinate unor mesaje amplasate strategic pentru a stimula creativitatea și interesul atât echipei XPT, cât și vizitatorilor. Spațiul de 320 mp, fiind dezvoltat mai mult pe lungime, a fost gândit ca unul cât mai fluid și deschis, cu zona principala de co-working amplasată în centru, iar restul funcțiunilor să vină ca un soi de alveole pe acest traseu. De asemenea, spațiile destinate studiului individual și ședințelor sunt compartimentate cu pereți de sticlă, pentru a păstra ideea de lucru “împreună”, facilitând interacțiunea între angajați.

Bucătăria devine locul principal de întâlnire a colectivului, motiv pentru care ambianța este foarte asemănătoare cu cea a unei locuințe. Plafonul din riflaj de lemn este elementul de design principal, constând într-un pattern de fagure, fiecare hexagon având o hașura diferită. Ideea de hașura este preluată atât pe desenul de pe pereți, cât și la măștile de calorifere, conferind o dinamică interesantă a spațiului. Textura de fagure se regăsește și la nivelul pardoselii a cărei stereotomie mimează dematerializarea peretelui negru ce conține continuarea mesajului cu caracter motivațional “It always seems impossible – Until it’s done”.

zoom in zoom out fit height fit width close panel