Amenajare apartament W

Autor(i):
Cristia Chira, Madi Mironescu, Alexandru Dabija, Costin Tudor
Colaboratori:
arh. Andrei Marius Moraru,
LMN Dsign (executie mobilier),
Lapsi Prod (confectii metalice)
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
Su: 114 m2

Comentariul autorului:

Apartamentul de 114 mp, al regizorului Kiki Vasilescu, este situat intr-o cladire-martor a istoriei Bucurestiului din secolul 20 – BLOCUL WILSON.
Beneficiarii si-au dorit un interior neconventional, boem, care sa nu contrazica arhitectura cladirii in care este amplasat, dar care, in acelasi timp, sa permita o functionare corecta intr-un spatiu destul de limitat pentru nevoile lor.
Datorita regimului de monument al imobilului, compartimentarea originala a fost pastrata integral. Astfel, am profitat de planimetria tipica arhitecturii perioadei interbelice, cu multe “cotloane”, si am optat pentru o mobilare ce curge fluid, urmarind pur si simplu zonele dictate de compartimentarea initiala.
Deoarece era nevoie de numeroase spatii de depozitare, am incercat sa le compunem in asa fel incat sa nu ocupe mult spatiu, din punct de vedere vizual, dar sa si profitam de existenta lor, integrand in ele detalii care sa ambienteze imaginea. S-a mers pe ideea de structuri metalice in care s-au integrat zone de depozitare opace, de culoare alba si din loc in loc, casete metalice perforate, pentru mascarea sistemului audio/video si a radiatoarelor.
In dormitorul nu foarte spatios, am creat un dressing generos in care se integreaza si usa de acces catre living.
Pe 4 martie ‘77, tot colțul blocului Wilson se prăbușește simetric. După 1977 imobilul este consolidat și i se reface fațada de colț, care din convexă ajunge concavă, retrasă cu aproximativ 4 metri față de amprenta inițială. In 2002-2006 s-a efectuat ultima consolidare a acetei cladiri. Astfel, in zona de birouri a apartamentului, au rezultat, la nivelul plafonului si a peretilor foarte multe elemente structurale pe care am ales sa le subliniem, pastrand materialul brut (betonul).
Usile originale si tocurile ramase de la cele care nu au putut fi pastrate, au fost scoase in evidenta prin vopsirea lor in culori puternice. Cele doua usi din zona de living au fost inlocuite cu usi filo muro pentru a crea un spatiu compact.
Parchetul original a fost pastrat si reconditionat. In zona de intrare am pastrat si scos in evidenta caramida peretilor blocului. Radiatoarele originale au fost deasemeni pastrate, dar integrate in mobilier.
Am ales o cromatica neutra, deoarece stiam ca accentele vor fi date de obiectele personale ale beneficiarilor - carti, discuri, tabloruri. In plus, beneficiarii au adus in proiect cateva piese care au fost reconditionate si au devenit piese accent in cadrul amenajarii

zoom in zoom out fit height fit width close panel