Amenajare birou Predoi si Asociatii

Autor(i):
Andreea Cătălina Guriță, Claudia Elena Ștefănescu, Dragoș Scurtulescu, Raluca Mădălina Scurtulescu, Sonia Cristina Tutelcă
Colaboratori:
MOBILIER : WORKSPACE / HERMAN MILLER; ABIES
FOTO: RADU MALASINCU
Localizare:
România, București
Indicatori:
Su: 100 m2

Comentariul autorului:

Scopul proiectului a fost adaptarea unui spatiu lipsit de personalitate de la parterul unui bloc construit la finalul perioadei comuniste intr-un loc de lucru si primire pentru un birou de avocatura.

Astfel, ideea principala a amenajarii a fost descompunerea spatiului rigid si compact intr-un spatiu dinamic, activ si prietenos, prin crearea unei legaturi armonioase intre forma, material si culoare.

Functionalitatea fiecarei incaperi si destinatia acestora sunt puse intr-un plan secund, primand impactul vizual si legatura dintre spatii prin armonia materialelor. Trecerea dintre materiale este foarte clara si de impact. De la beton existent in spatiu, la materiale mai calde - piatra si lemn. Albul are un rol important in compozitie, creand pauze intre materialele puternice. Accentul de culoare este dat de albastru, trecut prin degradeuri de culoare si tonuri.

Corpurile de iluminat creeaza compozitii dinamice si geometrice, plutind in spatiu. Devin instalatii artistice ce participa la compozitia intregului. Accentul de lumina creeaza umbre studiate ajutand la “inmuierea” starii din interiorul amenajarii, iar sccentele metalice de cupru regasite in corpurile de iluminat si la mobilier dau o nota usor eleganta spatiului.

zoom in zoom out fit height fit width close panel