OK Center

Autor(i):
Elena Dragu, Cosmin Anghelache, Simina Ignat
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
Sd: 700 m2

Comentariul autorului:

Jocul “X si 0” ne-a inspirat pentru că este simplu, la îndemână, distractiv. Este bun împotriva “căscatului” în timpul unui curs plictisitor, bun pentru socializarea “face to face” dar este folosit și de partea cealaltă a catedrei, pentru exemplificarea unor concepte matematice….
OK Center este un centru pentru cursuri informale, prietenoase. OK Center, ca amenajare și spațiu, nu este doar locație pentru cursuri: este un loc anti-plictiseală este educativ în mod direct, este deschis dialogului. Spațiul vorbeste despre el însuși, despre materialele din care este alcătuit și despre legatura lui cu lumea: instalațiile sunt lăsate la vedere, materialele de construcție brute (beton, tencuieli, lemn) sunt lăsate vizibile. Utilizatorul poate atinge, poate întelege de unde vine teava galbenă și unde se duce, află de unde este adus lemnul de mobila și cât a costat banca pe care stă.
Ca spațialitate, ne-am dorit un loc fluid, curgător și surprinzător. În acest sens, ne-am folosit de ceea ce părea constrângere inițial, respectiv holurile lungi și întortocheate și le-am dezvoltat într-un traseu expozițional, punctat de elemente de interes și respiro: “buzunarele” de joacă.

zoom in zoom out fit height fit width close panel