Mazilique Studio

Autor(i):
Eliza Yokina
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
Sd: 90 m2

Comentariul autorului:

Studioul Mazilique pornește de la ideea de open kitchen, prin aceasta întelegându-se nu neaparat layout-ul acestuia, cât conceptul din spate: un loc unde se pot aduna oamenii în bucătărie. Nu este vorba doar de mâncare, Cristina Mazilu, beneficiara acestui proiect, dorindu-și un loc care sa creeze momente.
Studioul a fost gândit ca un “loc de joacă” care sa îi găzduiască testările de rețete pentru blog, fotografiile cu mancare și filmările pentru proiectele video, dar și întâlniri gourmet, dinner parties și alte evenimente.
Studioul are 90mp și se află într-o zonă veche din București, pe Fainari nr. 5. Obiectul central de la care a pornit amenajarea întregului spațiu este masa comunală prelungită cu insula de gătit.
“Am plecat de la viziunea Cristinei asupra a ceea ce este o experiență culinară și am putut să dau actuala configurare a spațiului – practică și functională deopotrivă. Pentru Cristina, pe langă explorarea gusturilor și plăcerea degustării, sunt importante legăturile care se țes între oameni, printre farfurii și tacâmuri, felul în care interacționează ei și cum un pretext de o cină sau un brunch poate fi o experiență socială în sine.”

zoom in zoom out fit height fit width close panel