Amenajare interioară galerie comercială Platinia

Autor(i):
Mihaela Ioana Alina Catinas, Radu Lucian Catinas, Denisa Florentina Lula
Colaboratori:
Eastman, Terminus, Notte Furniture, Geoplast, Atas Lighting, Termototal, Marazzi Grup Est
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj Napoca
Indicatori:
Su: 2413.9 m2

Comentariul autorului:

Interventia propusa s-a concentrat asupra galeriei comerciale de la parterul si mezaninul unei cladiri cu functiune mixta de locuire, comert si hotel; cladire situata in Cluj Napoca intr-o zona de contact dintre centrul istoric si zona rezidentiala semicentrala.

In loc de MALL-UL de periferie se propune un spatiu intim situat in vecinataea centrului istoric , abordat intr-ul limbaj contemporan , impunind un nou standard in zona comerciala si de retail din Romania. Designul minimalist cu linii precise, volume geometrizate, abstractizate si simplificate este evidentiat prin suprafete lucioase si textura materialelor high-end: piatra, lemn, sticla si oglinda.

In proiect am experimentat realizarea tavanelor metalice in pattern-uri geometrice, compensarea texturii intense a acestora facindu-se prin utilizarea la nivelul pardoselii a unor suprafete lucioase cu aspect de piatra gri. Ca elemente de legatura intre planul tavanului si planul pardoselii apar bandouri de culoare neagra, cu suprafete reflexive si profunde sau stilpi stelari pe care se prelinge structura geometrica a tavanelor transformindu-se apoi in texturi din lemn. Pentru imblinzirea compozitiei s-au folosit suprafete din lemn ca o transpunere a structurilor puternic geometrizate in limbajul fibrelor lemnoase.

Prezenta scazuta a luminii naturale a impus abordarea a doua scenarii de iluminat – o lumina generala ambientala si zone cu lumina concentrata care sa creeze impesia unor luminatoare naturale prin amplasarea lor desupra golurilor de legatura intre parter si mezanin, amplificand astfel intreg spatiul.Circulatiile pe verticala sunt rezolvate cu lifturi panoramice filtrate in sticla gri si scari rulante care preiau si ele geometria tavanului cu jocuri de lumina.

Spatiul amenjat se reflecta in construcitii geometrice din oglinda recompundu-se dupa noi reguli sub forma de decupaje selectate. Mobilierul de odihna modular, special conceput pentru acest spatiu, este amplasat pe zone delimitate prin finisaje la nivelul pardoselii. Spatiile de tip anexa, coridoare si grupuri sanitare, sunt tratate cu elemente surpriza combinind texturi vegetale cu suprafete cu aspect de piatra reflexiva, panotaje din lemn si locuri de odihna, pereti din oglinzi care redefinesc spatiile.

zoom in zoom out fit height fit width close panel