Twominutes

Autor(i):
Mihai Barbu, Stefan Pavaluta, Justin Baroncea, Ioana Trusca
Colaboratori:
Mobilier: Hert Design
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Douaminute la masa.
Ion. Ion e artizanul din spatele cafelei, pe str. Constantin Aricescu nr.50A. Inainte de Bucuresti, a fost barista in Toronto,Berlin,Reykjavik,Barcelona. Toti acesti pasi s-au tradus in povestea B.O.B, desenata cu creta pe peretele interior de Ioana.
Spatiul este pozitionat perpedicular pe strada, dezvoltat pe lungime. 90% din latime se deschide catre strada. Accesul pe o singura treapta- treapta devine banca. Solutia a fost o urmare a asezarii si geometriei spatiului: interiorul complet deschis catre trotuar - o "camera" la care ai acces din strada. In procesul de design ne-am bazat pe interactiunea cu omul care face cafeaua si spune povestile.Elementul care leaga toate informatiile: masa comuna. Barul de espressor se continua cu masa care deserveste clientilor, cu locuri pe ambele parti. Elementul cheie lucreaza in doua planuri: o data, oamenii interactioneaza intre ei stand la masa si, au posibilitatea sa vada "arhitectura" din spatele espressorului.
Finisajul unitar din lemn si placaj de lemn imbraca peretii, cu rol functional. In lungime, se traduc in mese de bar si filtre pentru radiatoare si geamuri. Pe latura scurta inglobeaza accesul in spatiile de serviciu si modulul de depozitare,chiuveta, boiler, masina de spalat vase. Masa comuna contine un modul functional, opac, in care sunt incorporate frigiderul, pompa de apa si toate conexiunile si scurgerile la reteaua de apa.
Un singur material.BOB. Arhitectura de detaliu. Spatiul interior devine o "bucatarie" a strazii, deschisa douaminute catre trotuar.

zoom in zoom out fit height fit width close panel