Apartament M

Autor(i):
Bogdan Ciocodeică, Diana Roșu
Colaboratori:
Mobilier custom made: Linia furniture
Confectie metalica: Comprodserv EURAMA
Localizare:
România, București
Indicatori:
Sd: 145 m2 / Su: 120 m2

Comentariul autorului:

Apartamentul, situat în centrul Bucureştiului, oferă o imagine panoramică asupra peisajului urban. Modul de viață al familiei este asemănător contextului, fiind definit de un spirit comunicativ, flexibil și dinamic. Aceste aspecte au constituit principalele coordonate ale conceperii schemei de organizare funcționale și spațiale al întregului apartament: deschiderea reciprocă a spațiilor de zi, dar fără să se renunțe la posibilitatea delimitării lor și separarea zonei de noapte cu asigurarea unui grad de intimitate ridicat pentru fiecare membru al familiei.

Orientarea bucătăriei şi a biroului spre livingul generos, au generat planimetric o intersecţie de două spaţii dreptunghiulare, în centrul cărora locul de luat masa devine centrul funcțional al casei.

Spațiile se contopesc într-o imagine comună, unitară, în care fluiditatea este asigurată de lemnul prezent atât în plan orizontal, cât şi vertical, acoperind corpurile de depozitare şi asigurând un fundal neutru.
Peste acesta se suprapun elementele metalice gri închis, reci, contrastante, într-o compoziţie menită sa sublinieze diferite zonificări ale interiorului: tavanul de la intrare, delimitarea bucătăriei, glasvandul metalic și nu în ultimul rând lampa ce domină zona de zi. Astfel, deşi se compun într-o singură încăpere, spaţiile păstrează identitatea specifică fiecărui tip de activitate.
Glasvandul metalic separă de restul casei un spaţiu multifuncţional, ce poate servi atât ca birou, cât și dormitor pentru oaspeţi. Un alt element definitoriu al zonei de zi este dressingul nou creat la intrare, care pe trei laturi este placat cu oglindă, aproape invizibil, iar a patra latură acoperită de un panou negru, subţire, devine fundal pentru locul de luat masa.

Holul de la intrare păstrează, şi el, prin placarea cu lemn, gama cromatică existentă în restul amenajării. Aceeaşi placare maschează intrarea spre zona de noapte, unul dintre panourile de lemn servind ca uşă de acces spre dormitoare.

Zona de noapte se încadrează în coerența cromatică a casei, care oferă suportul cadru al întregii amenajări și un fundal perfect pentru micile intervenții și obiecte personale care individualizează fiecare spațiu intim în parte.

zoom in zoom out fit height fit width close panel