Amenajare interioară companie IT

Autor(i):
Tamás Sisak
Colaboratori:
Murale: Levente Zöld
Executant general: Policonstructii SRL
Corpuri iluminat: Lux Line
Mobilier: Terminus Prod SRL
Mocheta: Stadtconstruct
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca
Indicatori:
Su: 180 m2

Comentariul autorului:

Acest proiect a fost realizat pentru o companie IT din Cluj cu o dezvoltare extrem de dinamica. Pe masura ce personalul se va extinde, compania a avut nevoie de mai mult spatiu. Astfel doua apartamente inchiriate au fost unite si toate spatiile de lucru reorganizate. Cu exceptia toaletelor si a compartimentarilor generale intregul spatiu a fost complet reamenajat de la pardoseli, la pereti si tavane.

A fost o solicitare elementara ca toate interventiile sa poata fi usor demontate daca vreodata compania va parasi locatia. Cel mai mare impact vizual il are noua pardoseala datorita suprafetei pe care o ocupa. Este alcatuita din placi de mocheta 50x50 cm care sunt lipite de gresia existenta. Sunt sase modele de mocheta dar a fost dificil de negociat toate colturile incaperilor, asa ca am decis asezarea lor la 45 de grade ca sa reducem impactul vizual al neregularitatilor si sa scapam de grija peretilor care nu se inchid la unghi drept. Apoi tavanul urmareste aceeasi logica si este alcatuit din panouri de tabla perforata printre care sunt "tesute" corpurile de iluminat. Dispunerea acestora in zig-zag aduce o dinamica foarte interesanta spatiilor. Levente Zöld este artist plastic, autorul picturilor murale. Acestea au o abordare tematica, in relatie cu orasele dupa care spatiile de lucru au fost denumite cu initialele aeroporturilor respective: CLJ (Cluj), JFK (New York), SFO (San Francisco) and LAX (Los Angeles) - punctele itinerariilor parcurse cu reguralitate de angajatii companiei. Ramele usilor au fost acoperite cu panouri de MDF vopsit in culori asortate cu modelul de mocheta aferent fiecarui spatiu; panourile sunt gravate cu initialele mentionate mai sus.

Elemente naturale au trebuit deasemenea incorporate in forma plantelor din ghivece, butucilor de mesteacan si placajului de brad de pe anumiti pereti. Dispunerea la 45 grade a fost pastrata si pe peretele noului coridor ca un element unificator al celor doua foste apartamente.

Clientii au avut o implicare activa atat in faza de proiect, cat si de-a lungul implementarii. Nu au facut rabat de cheltuieli ca sa obtina o imagine cat mai apropiata de propunerile 3D.

zoom in zoom out fit height fit width close panel